ELs Corrals del Mondúber

Bonica ruta que transcorre per la vessant nord-est del Mondúber. Són gairebé 12 quilòmetres amb un desnivell acumulat d’uns 450 metres. Jo vaig tardar 4 hores i tres quarts, amb parades incloses, però una de les parades va ser d’una hora que caldria descomptar. Wikiloc.com/Corrals_Monduber

Començarem des del carrer Mondúber de la població de Xeresa, a la comarca de la Safor, allí hi ha prou lloc per deixar el cotxe. Acabarem de pujar el carrer per anar cap al Calvari, punt d’inici del Camí del Molino, camí que segueix el traçat del Barranc de Xeresa. Quan portem poc més de dos quilòmetres, ens desviarem per agafar el camí, que més tard es converteix en senda, que puja cap al Mondúber pel Corral Senent. Sí, tot està prou senyalitzat, encara que alguns dels rètols els han hagut de refer a mà i lligar-los que han pogut, el problema és que tots els camins són PR, que gairebé tot són el mateix PR, en aquest cas el PR-CV 153, el que passa és que té moltes variant i pot ser una mica embolicat, per tant aneu amb cura i porteu mapa o GPS. Mentre pugem podem començar a gaudir de les vistes. El primer que podrem veure és la Penya del Colom.

Penya del Colom

Penya del Colom

Continuem pujant pel Barranc dels Emboscats, fem una forta pujadeta per la falda del Picaio, i poc després de passar l’encreuament del Picaio amb el Pla de la Vella, surto del camí per anar a veure les espectaculars vistes que hi ha de Xeraco i el Mar Mediterrani. En aquest punt és on aprofito i em paro una hora per fer un time lapse.

Xeraco i el Mediterrani

Xeraco i el Mediterrani

Torno cap al camí i a pocs metres trobem les runes del Corral de Foquio

Corral de Foquio i el Mondúber al fons

Corral de Foquio i el Mondúber al fons

Segui amunt fins a trobar una pista forestal que seguirem molt pocs metres per endinsar-nos de nou a una senda que, també, farem durant pocs metres, on trobarem el Corral de l’Obreret.

Corral de l'Obreret

Corral de l’Obreret

Desfem part del camí fins a tornar a la pista forestal que seguirem fins al final on es troba al Picaio i la seva fita més coneguda com a Pirulí.

El Picaio

El Picaio

A partir d’aquí comença el veritable descens. Primer d’una forma una mica abrupta, fins al Barranc dels Emboscats, on si el seguiu amunt, trobareu la Font del Mondúber que jo no vaig pujar, perquè de ben segur que estaria seca. Travessem el barranc i en menys d’un quilòmetre arribem al Corral de Milores.

Corral de Milores

Corral de Milores

A uns 500 metres trobem el següent corral, el Corral de les Cabres.

Corral de les Cabres

Corral de les Cabres

Des d’aquí estan, ja podem veure la Pedrera de la font del Carritx, només ens cal seguir camí avall fins a arribar-hi. No hi ha perill, és un lloc abandonat, mostra d’això és que encara queden algunes màquines que hi treballàvem, això si, força rovellades.

Pedrera de la font del Carritx

Pedrera de la font del Carritx

Buscarem una pista forestal que passa per davant d’una casa de camp, només ens cal seguir-la per arribar de nou fins a la població de Xeresa.

Més fotografies a Flickr

Enllaços:

Mondúber: https://videosenderisme.wordpress.com/2014/07/29/monduber-i-penyalba
Xeresa: https://xeresaturisme.wordpress.com/
Safor: https://ca.wikipedia.org/wiki/Safor
PR-CV 153: https://www.femecv.com/senderos/pr-cv-153
Xeraco: http://www.xeraco.eu/?lang=va

Aquesta entrada ha esta publicada en País Valencià, Safor, Senderisme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s