Via Verda del Llobregat

Senzilla excursió que es pot fer en família, almenys fins a Sant Quirze de Pedret. La ruta fa gairebé 14 quilòmetres, amb un desnivell acumulat d’uns 360 metres. Nosaltres vam tardar 4 hores amb parades incloses. Wikiloc.com/Via_verda_llobregat

La Via Verda del Llobregat comença a la Colònia de Cal Rosal, petit nucli de cases que pertanyen al municipi de Berga, a la comarca del Berguedà. Just a l’inici de la Via hi ha una àmplia zona on poder deixar el cotxe amb total comoditat. El camí circula tota l’estona a la vora del riu Llobregat en la totalitat del seu recorregut, d’aquí el nom de la Via Verda. Aquesta ruta farà les delícies dels més petits de la casa, el camí és ample i planer, però a més travessa túnels i passa per ponts.

Via Verda del Llobregat

Via Verda del Llobregat

Després de fer uns 5 quilometres, el camí més plàcid s’acaba. Arribem a una carretera que té la seva fi al Pont de Pedret, un fantàstic pont medieval que agafarem per pujar cap a Sant Quirze de Pedret. Per fer-ho hi ha dos camins, un que és una carretereta, i l’altre que puja més directe. Nosaltres vam decidir pujar per la carretera i baixar per l’altre camí.

Sant Quirze de Pedret

Sant Quirze de Pedret

Si aneu amb nens, jo acabaria aquí l’excursió i tornaria cap al cotxe. Si, en canvi, voleu més guerra, continueu. Un cop hem tornat a travessar el Pont de Pedret, continuem el camí que feia l’antic ferrocarril. Ara ja veurem que el camí no està tan ben cuidat com els quilometres anteriors, però encara es conserva en bon estat. Arribarem a un punt que el camí sembla que no continua. Es tracta d’un antic pont del ferrocarril enfonsat. Però si reculem uns metres i baixem cap al riu trobarem una passarel·la que ens permet anar a l’altre costat del Llobregat.

Riu Llobregat

Riu Llobregat

A partir d’aquí les coses es compliquen. El camí per on passava l’antic ferrocarril està pràcticament devorat per la vegetació, tan sols es conserva una senda que primer seguis el traçat del tren i després va pujant ja per la muntanya fins a arribar a peu de la Presa de la Baells punt final del recorregut.

Presa de la Baells

Presa de la Baells

La tornada no té secret, cal fer el camí que ja hem fet, això si, no cal tornar a pujar a Sant Quirze de Pedret.

Pont de Pedret

Pont de Pedret

Més fotografies a Flickr

Enlaços:

Sant Quirze de Pedret: https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Quirze_de_Pedret
Via Verda del Llobregat: http://www.viasverdes.com/itinerarios/itinerario.asp?id=34
Colonia Cal Rosal: https://ca.wikipedia.org/wiki/Cal_Rosal
Berga: http://www.ajberga.cat/ajberga/portada/index.php
El Beguedà: http://www.elbergueda.cat/
El Llobregat: https://ca.wikipedia.org/wiki/Llobregat
Pont de Pedret: https://ca.wikipedia.org/wiki/Pont_de_Pedret
Presa de la Baells: https://ca.wikipedia.org/wiki/Pant%C3%A0_de_la_Baells

Aquesta entrada ha esta publicada en Berguedà, Catalunya, Senderisme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s