Chorreras de Despeñalagua

Bonica i curta sortida que ens portarà a un salt d’aigua a la província de Guadalajara. Són poc més de 5 quilòmetres, amb un desnivell acumulat d’uns 400 metres (tot i que jo crec que són molt menys, suposo que el GPS no va fer una bona lectura en haver-hi barrancs a prop del camí). Nosaltres vam tardar 2 hores i 45 minuts, a un ritme força tranquil i amb una llarga parada per dinar i fer fotografies. Wikiloc.com/Chorreras_Despeñalagua.

La ruta comença al petit poble de Valverde de los Arroyos, com ja he dit, a la província de Guadalajara, on estàvem per fer una mica de turisme per la zona. A l’entrada del poble hi ha dos aparcaments habilitats per deixar els cotxes, ja que l’accés al poble és exclusiu per als veïns. Mireu d’aparcar al que es troba més amunt, ja que té més bon accés al poble. La ruta està senyalitzada, per tant no té pèrdua possible.

Valverde de los Arroyos i el Ocejón al fons

Valverde de los Arroyos i el Ocejón al fons

Travessem el poble i seguim els senyals i unes marques de GR que més endavant deixarem. El camí és prou ample i ben definit. Anirem per Majaelrayo i en arribar al Arroyo de la Praihuela, és on haurem de vigilar. Un cop travessat el Arroyo trobarem dos camins que van gairebé paral·lels. Doncs procurarem anar pel de dalt, ja que és més fàcil equivocar-se de senda si anem pel de baix tal com ens va passar a nosaltres. Per sort vam trobar un grupet de persones d’Alcalà d’Henares que sí que s’havien equivocat del tot. Amb l’ajut del GPS vam trobar rapidament el camí correcte.

Ocejón

Ocejón

L’aigua és ben present en tot el camí, de fet hi ha una canalització d’aigua en gairebé tot el trajecte. També podem contemplar la cascada des de força distància.

Chorreras de Despeñalagua des de lluny

Chorreras de Despeñalagua des de lluny

Finalment arribem a les Chorreras de Despeñalagua. El desnivell del salt d’aigua és considerable prop d’un centenar de metres. Com que és l’hora de dinar, aprofitem l’ombra que ens dóna els arbres que hi ha i mengem una mica.

Chorreras de Despeñalagua

Chorreras de Despeñalagua

La tornada la farem pel mateix camí, per tant no té pèrdua. En arribar a Valverde de los Arroyos, aprofitem i donem un tomb, ja que el poble és molt bonic.

Valverde de los Arroyos

Valverde de los Arroyos

Més fotografies a Flickr

Enllaços:

Guadalajara: http://turismoenguadalajara.org/
Valverde de los Arroyos: http://www.pueblosarquitecturanegra.es/valverde-de-los-arroyos/
Alcalà d’Henares: http://www.turismoalcala.es/
Chorreras de Despeñalagua: https://es.wikipedia.org/wiki/Chorreras_de_Despe%C3%B1alagua

Aquesta entrada ha esta publicada en Guadalajara, Senderisme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s