PR-CV 100 a Ròtova

El PR-CV 100 ens porta per algunes de les fonts que es troben pels voltants de Ròtova, a la comarca de La Safor, i a l’Alt de les Àligues de 583 msnm. Aquesta ruta té uns 10 quilòmetres, amb un desnivell acumulat d’uns 530 metres. Jo vaig tardar gairebé 4 hores amb parades incloses. Wikiloc.com/Rótova

Rótotva

Rótotva

En aquesta ocasió no hi ha vídeo, potser algú s’alegrarà, problemes de memòria, no em vaig recordar de carregar la bateria de la càmera. Tampoc és molt necessari en aquesta ruta, ja que només hem de seguir el PR-CV 100, està ben senyalitzat, tot i que alguns dels indicadors estan a terra, potser a causa d’un incendi forestal que va afectar la zona l’any 2011 i sembla que des de llavors no hi ha hagut cap manteniment. El cotxe el podem deixar a l’aparcament que hi ha al camp de futbol de Ròtova i, anant pel C/Cervantes, C/Venerable i C/Pintor Sorolla, agafarem la carretera de Planes. Després d’haver fet uns 200 metres, a l’esquerra, veurem una senda que comença a pujar. A la paret de la casa, ja podrem veure les primeres marques de color groc i blanc del PR-CV 100.

Panoramica des de l'Alt de la Planicia

Panoramica des de l’Alt de la Planicia

L’ascensió no presenta dificultats. Primer pujarem l’Alt de la Planícia, on un poc més amunt, a l’esquerra, podem veure les runes del Castell de Borró. Continuarem l’ascensió carenejant entre dos barrancs. Ens desviarem del camí uns 400 metres per anar cap a la Font dels Llibrers, la veurem rapidament, perquè es troba sota de tres pins solitaris que es van salvar de la crema. Tot i que hi ha aigua no en raja ni una gota, no és d’estranyar amb l’hivern extremadament sec que hem tingut.

Font dels Llibrells

Font dels Llibrells

Recularem de nou aquests 400 metres que he fet tot gaudint de les vistes cap al Barranc del Garrofer. Reprenem el camí principal, us recordo que tot està marcat i senyalitzat, fins a tornar a trobar un altre encreuament de camins. A la dreta pujarem a l’Alt de les Àligues, des d’on podrem gaudir d’unes molt bones vistes de l’entorn, des del Mondúber fins al Montgó.

Alt de les Àligues, amb el Mondúber i el Tossal de l'Aigua al darrere

Alt de les Àligues, amb el Mondúber i el Tossal de l’Aigua al darrere

Si volem, podem continuar fins al Tossal de l’Aigua, no està marcat, però tant la senda com el cim són ben visibles. Jo no ho vaig fer. Per al descens desfarem una petita part de camí, fins a trobar-nos l’encreuament anterior. A l’Esquerra és per on hem vingut i ara seguirem rectes, passant pel Picaio i el Penyal de l’Estruc. A partir d’aquest punt farem un descens ràpid, però gens complicat, cap al barranc d’Atanasi. Durant aquest descens podrem tornar a veure el Castell de Borró i un forn de Calç. Un cop ja hem arribat al Barranc podem fer tres coses. La primera és anar cap al Castell de Borró i agafar una variant del PR-CV 100 fins a Ròtova. La segona és pujar al Castell i tornar pel Barranc d’Atanasi. I una tercera és anar directament cap a Ròtova pel Barranc d’Atanasi que és el que jo vaig fer.

Runes del El Castell de Borró

Runes del El Castell de Borró

Només arribar al barranc i molt poc després de passar el desviament cap al Castell de Borró, trobarem la Font de les Galeries. En aquesta ocasió sí que baixa aigua, però tan sols un filet molt prim. El sender circula pel fons del barranc, per tant, vigileu en dies de fortes pluges. Durant el camí trobarem dos aqüeductes, el primer, més petit, es troba una mica amagat, i si no estem atents, el passarem de llarg. El segon és impossible de no veure’l, hi passem just per sota.

Aqüeducte

Aqüeducte

Aquest segon aqüeducte és el final del Barranc d’Atanasi, i entrem a la llera del riu Vernissa. Farem uns 300 metres i arribarem a una carretera asfaltada, girarem a l’esquerra, i en poc més d’un quilòmetre entrarem a la població de Ròtova, només cal anar cap al camp de futbol, que el veiem a la nostra esquerra, i arribarem a la fi de l’excursió.

Coll de les Àligues

Més fotografies al Flickr

Wikiloc_-_ruta_Ròtova_PR-CV_100_-_Rótova,_Valencia_(España)-_GPS_track_-_2016-07-12_17.40.41

Enllaços:

PR-CV 100: http://www.femecv.com/senderos/pr-cv-100
Ròtova: http://www.ajuntamentderotova.es/
La Safor: https://ca.wikipedia.org/wiki/Safor
Castell de Borró: https://ca.wikipedia.org/wiki/Castell_de_Borr%C3%B3
Mondúber: https://videosenderisme.wordpress.com/2014/07/29/monduver-i-penyalba/
Montgó: https://videosenderisme.wordpress.com/2014/11/27/el-montgo-entre-boires/

Aquesta entrada ha esta publicada en Senderisme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s