GR 176 La Ruta de les Ermites Romaniques 6ª Etapa de Puig-Reig a la Mare de Déu del Roser (El Roseret)

Sisena etapa d’aquest GR-176, en aquesta ocasió anirem de Puig-Reig a l’ermita de la Mare de Déu del Roser, o també coneguda per nom del Roseret. Farem poc més de 8 quilòmetres, gairebé 17 d’anada i tornada, amb un desnivell acumulat de 340 m, uns 480 en total. Jo ho vaig fer en 2,5 hores, 4 hores i 20 minuts per fer tot el recorregut, amb parades incloses. Wikiloc.com/GR_176_6

Podem deixar el cotxe al C/Llobregat, al mateix lloc per on vam entrar en l’etapa anterior, a la part nord de la població, hi ha prou lloc per aparcar. Anirem per l’esmentat carrer i en girar per agafar el C/ de la Via, veurem el rètol amb tota la informació del GR-176. Pujarem el carrer, anirem per la plaça del Mestre Badia, C/Lleida, C/Joan Maragall i acabarem pujant pel tram final del C/Anselm Clavé. Buscarem les marques blanques i vermelles del GR que ens portaran cap al primer dels rètols indicadors, que ens diu que hem de passar per sota d’un carrer fent servir un desaigua, cal vigilar els dies de fortes pluges. Després de passar per unes barraques i un gran dipòsit d’aigua començarem a pujar per una senda molt malmesa pels motoristes.

Puig-Reig

Puig-Reig

Pujarem cap a la Serra de Cap de Costa seguint de forma paral·lela el Riu Llobregat que tenim a la nostra dreta. Un cop passat el Pla de Cal Cigala, arribarem a la casa que porta el mateix nom. Baixarem cap al Bosc del Serra i passat aquest tram trobarem la primera de les ermites, la de Sant Joan Degollat que es troba en un estat força precari.

Sant Joan Degollat

Sant Joan Degollat

Anirem pels Camps de Cal Morulls, passarem just per davant de la casa que porta el mateix nom guardada per un parell de gossos que van fer sortir els propietaris del mas i amb qui vaig poder tenir una xerradeta força amigable tant en anar com en tornar. Recordeu de ser respectuosos i educats, potser esteu destorbant la seva tranquil·litat. Just al costat hi ha la Casa Nova de Morulls, i un cop hem passat aquesta ultima començarem un petit descens, però abans gaudirem de les vistes.

Pla del Pinyer i Camps de Cal Cua

Pla del Pinyer i Camps de Cal Cua

Arribarem a la carretera BV-4131 que travessarem, però uns metres més amunt trobarem l’ermita de Sant Marçal, que com que no està senyalitzada, o jo no he sabut veure els senyals, no l’he pogut visitar i per tant no hi ha fotografia. Creuarem la Riera de la Sala per anar cap a Vila-rasa i acabar a l’ermita de la Mare de Déu del Roser, també coneguda per El Roseret, punt final d’aquesta etapa.

Mare de Déu del Roser (El Roseret)

Més Fotografies a Flickr

Wikiloc_-_ruta_GR_176_La_Ruta_de_les_Ermites_Romaniques_6ª_Etapa_de_Puig-Reig_a_la_Mare_de_Déu_del_Roser_(El_Roseret)_-_-_GPS_track_-_2016-07-04_18.39.31

Enllaços:

GR 176: http://www.senderosgr.es/SenderosDetalle.aspx?IdSendero=157&Tipo=1&IdAsociado=157
Puig-Reig: http://www.puig-reig.cat/
Riu Llobregat: https://ca.wikipedia.org/wiki/Llobregat
Sant Joan Degollat: https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Joan_Degollat_de_Puig-reig

Aquesta entrada ha esta publicada en 176, Berguedà, Catalunya, GRs, Senderisme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari