La Vall de la Murta

L’excursió ens porta pels racons més inaccessibles de la Vall de la Murta, un oasi dins d’un mar de tarongers. És una ruta que he qualificat de difícil, ja que el tram entre la Primera i la Segona Orella de l’Ase és prou complicat, la resta no passa de moderat. Són 8,7 quilòmetres amb un desnivell d’uns 670 metres. Jo vaig tardar 4 hores i 40 minuts per fer-la tota, parades incloses. Wikiloc.com/La_Murta

Sortirem d’un aparcament que hi ha habilitat just a l’entrada del paratge natural de La Murta a la població d’Alzira, comarca de la Ribera Alta. Només entrar passem la caseta del guarda i a la dreta tenim el SL que ens indica el camí cap a la Senda Botànica per l’ombria. És un camí que a poc a poc va guanyant alçada i també cada cop es fa més estret i amb la vegetació més frondosa. En algun moment la vegetació s’obre i ens deixa veure tota la vall que s’estén als nostres peus i al ben mig, les restes del Monestir de Santa Maria de la Murta.

La Vall de la Murta

La Vall de la Murta

Sense dificultats i seguint les marques verdes i blanques del SL primer i les del GR-236 a l’última part del tram, arribarem al Pas del Pobre que comunica la Vall de la Murta amb La Casella. A partir d’aquí la ruta comença a complicar-se una mica. Primer ens acomiadem del GR i haurem d’estar atents per anar pel camí correcte, ja que les úniques marques que trobarem són uns punts de color blau cel, que no sempre són prou visibles tot i que el camí s’intueix força bé, però cal vigilar de no equivocar-nos. L’ascensió és una mica complexa i força costeruda, tot i que trobarem alguna zona de descans, fins a arribar a la Primera Orella de l’Ase.

Primera Orella de l'Ase

Primera Orella de l’Ase

En aquest següent tram és on les dificultats es fan més visibles. Farem el descens per l’altre vessant del cim, extremant les precaucions per no patir una relliscada. Un cop a la part baixa farem una petita part amb certa tranquil·litat, no hi ha marques tot i que la senda s’intueix una mica. Arribarem a la falda del segon cim i per fer l’últim tram haurem de fer servir les mans en més d’una ocasió.

Segona Orella de l'Ase

Segona Orella de l’Ase

El descens el farem pel mateix lloc per on hem vingut, per tant fem-ho amb calma i tranquil·litat. Si algú pensa que per ja haver fet el tram pot anar més tranquil, res de res. És la segona vegada que hi pujava, tot i que ja feia cert temps, i a la tornada em vaig equivocar de camí i em vaig fotre en un bon embolic, vaig tardar força temps a poder recuperar la senda correcta per poder tornar a pujar a la Primera Orella de l’Ase. Un cop a dalt ja podem començar a respirar una mica més tranquils.

Les dues Orelles de l'Ase

Les dues Orelles de l’Ase

Baixarem de la Primera Orella pel mateix lloc per on hem pujat anteriorment, seguint els punts blaus, però només un petit tram. Prenen com a referència un pi solitari, poc abans d’arribar-hi, a la dreta, cal buscar una senda i seguir-la. No hi ha cap marca, tan sols la intuïció, no és gaire complicat, tot i així, en algun punt, és fàcil d’equivocar-se, però no hi ha perill ni farem molts metres extres, ja que rapidament veurem quan ens hem equivocat. Per pujar fins a la Creu del Cardenal, cal fer una última part, curta, pujant per unes pedres, pugeu per on us sigui a vosaltres més fàcil, encara que estigui marcat amb un PR-CV.

La Creu del Cardenal

La Creu del Cardenal

El descens el farem seguint les marques del PR-CV 334, primer per una senda, on en algun moment troben diferents camins a seguir però que tots duen al mateix lloc, i despres per una pista forestal que ens portarà a peus del Monestir de Santa Maria de la Murta, lloc de visita obligada cada cop que es ve a la vall.

Monestir de Santa Maria de la Murta

Monestir de Santa Maria de la Murta

Per arribar fins a la sortida i per tant fins a l’aparcament, només cal anar per una pista forestal tot seguint els rètols indicadors.

Panoramica des de la Creu del Cardenal

Més fotografies a Flickr

Wikiloc_-_ruta_La_Murta_-_-_GPS_track_-_2016-04-14_15.59.03

Enllaços:

La Murta i La Casella: https://ca.wikipedia.org/wiki/Paratge_Natural_Municipal_de_la_Murta_i_la_Casella
Alzira: http://www.alzira.es/alzira_vpm/index.php/val/
Ribera Alta: https://ca.wikipedia.org/wiki/Ribera_Alta
Monestir de Santa Maria de la Murta: https://ca.wikipedia.org/wiki/Monestir_de_la_Murta
GR-236: http://www.femecv.com/senderos/gr-236
PR-CV 334: http://www.femecv.com/senderos/pr-cv-334

Aquesta entrada ha esta publicada en País Valencià, Ribera Baixa, Senderisme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s