L’Estret de les Aigües

És una ruta que circula entre la Serra Grossa i la Serra de la Solana que són la frontera natural entre les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida, fa gairebé 12 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de tan sols 150 metres. Jo la vaig fer en unes 3 hores, amb parades incloses. Wikiloc.com/Estret_Aigües

Partirem de la població de Bellús. Al carrer Diputació vaig trobar un descampat per deixar el cotxe. Anirem pel carrer Sant Gregori i després per l’avinguda Balneari, que, en sortir del poble, es converteix en el camí del Balneari. En arribar al cementiri, girarem a l’esquerra cap a les piscines municipals. Poc després de les piscines arribem al Riu Albaida, que ens acompanyarà en pràcticament tota la ruta, i a la dreta ja podrem veire l’embassament de Bellús.

Embassament de Bellús

Embassament de Bellús

Deixarem l’embassament darrere nostra i anirem per un camí sense asfaltar i amb molt bon estat. A la dreta, tapat per canyissos el riu. És un agradable passeig sense complicacions que ens portarà cap al Barranc del Salido. Un cop travessat el barranc, trobem un encreuament de carreteres. Aquí ja trobem les indicacions cap a l’Estret de les Aigües, només cal seguir-les. Passem el Molí de Bellús, i poc després trobarem la Genollà de Sant Jaume, però el cel amenaça pluja, fins i tot cau alguna gota, prefereixo continuar, si tinc temps a la tornada, ja pararé.

El cel amenaça pluja

El cel amenaça pluja

Un fort descens en porta cap a l’Estret de les Aigües, una zona d’una gran vellesa. Cal vigilar, per què és una senda estreta i passen força ciclistes, almenys el dia que jo vaig anar. A poc a poc perdem el riu de vista, només en uns pocs llos es pot veure, però el seu so és omnipresent. Podem gaudir de les vistes cap a la Penya l’Aventador, una paret que fa les delícies dels escaladors.

Penya l'Aventador

Penya l’Aventador

Passada la Casa de la Llum, travessem el Riu Albaida, passarem per diverses zones d’aparcament i anirem a parar a una carretera asfaltada que travessa una zona de cases. Poc després d’un bar, on podem parar a fer un mos o prendre algun refresc, hi ha una passarel·la que torna a travessar el riu. Uns rètols i les parques del PR-CV 78, ens guiaran per la urbanització de Las Hoyas fins a tornar a trobar una senda que circula vora riu i que ens portarà fins a la Cova Negra.

Cova Negra

Cova Negra

Continuarem la nostra ruta passant de nou per la Casa de la Llum i fent el camí invers que hem fet anteriorment. Com que el cel aguanta i sembla que finalment no plourà, em dóna temps a pujar fins a la Cova de la Petxina.

Cova de la Petxina

Cova de la Petxina

També tinc temps per donar un cop d’ull a la Genollà de Sant Jaume. Costa una mica de trobar, sort que hi ha un rètol amb la fotografia i tota l’explicació d’aquesta llegenda.

Genollà de Sant Jaume

Genollà de Sant Jaume

Seguirem fins a arribar de nou al Barranc del Salido, on, seguin els indicadors, arribarem de nou a la població de Bellús.

Assud

Més fotografies a Flickr

Wikiloc.com/Estret de les Aigües

Enllaços:

Serra Grossa: https://ca.wikipedia.org/wiki/Serra_Grossa_(Comarques_Centrals_del_Pa%C3%ADs_Valenci%C3%A0)
Costera: https://ca.wikipedia.org/wiki/Costera
Vall d’Albaida: http://valldalbaida.com/index.php?lang=VA
Bellús: http://www.bellus.es/
Embassament de Bellús: https://ca.wikipedia.org/wiki/Embassament_de_Bell%C3%BAs
Estret de les Aigües: https://ca.wikipedia.org/wiki/Estret_de_les_Aig%C3%BCes
Riu Albaida: https://ca.wikipedia.org/wiki/Riu_Albaida
PR-CV 78: http://www.femecv.com/sites/default/files/senderos/mapas/pr-cv_78___paratges_de_xativa.jpg

Aquesta entrada ha esta publicada en Costera, País Valencià, Senderisme, Vall d'Albaida. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s