Sant Salvador de les Espases (100 Cims), Puig Cendrós (100 Cims) i la Creu de Saba.

Aquesta ruta ens portarà pels voltants d’Olesa de Montserrat a la comarca del Baix Llobregat. Són uns 16,5 quilòmetres amb un desnivell acumulat d’uns 775 metres. Jo la vaig fer amb 5 hores i 10 minuts amb parades incloses. Wikiloc.com/Olesa_de_Montserrat

Com ja he dit, aquesta excursió la farem pels voltants d’Olesa de Montserrat, població on resideixo. Sempre us mostro rutes més o menys llunyanes i crec que ja tocava de fer-ne una al costat de casa. La sortida la farem des del Porxo de Santa Oliva, on just al costat hi ha una zona d’aparcament per a poder deixar el cotxe. Anirem pel C/Conflent i seguirem pel C/Vall d’Aran (ja dins de la urbanització de Les Planes) C/Occitània, C/Bages i finalment pel C/de l’Urgell on agafarem el PR-C 166 per una pista forestal que ens portarà a la Creu de Beca.

Creu de Beca

Creu de Beca

Cal seguir el PR-C durant un quilòmetre aproximadament. El deixarem en trobar-nos una caseta de color verd (mireu el vídeo) per seguir per un camí que acaba amb una seda frondosa i que ens porta directes al Torrent de l’Afrau. A partir d’aquí comença l’ascens cap a Sant Salvador de l’Espases, un dels Cims que trobarem al repte 100 cims de la FEEC.

Sant Salvador de les Espases

Sant Salvador de les Espases

Sant Salvador de les Espases és Ermita, refugi, lloc de pelegrinatge… és tot una mica. Hi ha una petita ermita i també una petita cova on podem veure la imatge de la Mare de Déu de Montserrat. Adossat a l’ermita trobarem una edificació amb bancs, taules i un lloc habilitat per poder fer foc. També hi ha qui s’hi queda a passar la nit. El que sí que heu de fer segur és gaudir de les fantàstiques vistes que hi ha de la muntanya de Montserrat.

Sant Salvador de les Espases

Sant Salvador de les Espases

Sortirem de Sant Salvador per l’altre costat on trobarem les marques del PR-C 167 que ens portarà pel Coll de Bram cap al Pla del Fideuer on a pocs metres direcció Olesa de Montserrat, trobarem el sender que puja cap al Puig Cendrós, que també està inclòs dins de la llista del repte dels 100 Cims de la FEEC.

Puig Cendrós

Puig Cendrós

Desfarem el camí fins al Pla del Fideuer, i aquest cop agafarem una senda que puja cap a la Creu de Saba, el punt més alt de la nostra excursió. Si disposeu de temps (jo aquell dia no en tenia) podeu passar abans pel Puigventós el punt més alt del municipi d’Olesa de Montserrat, no té pèrdua, tot està correctament senyalitzat.

Creu de Saba

Creu de Saba

El descens el farem per l’altre vessant, on tornarem a trobar les marques del PR-C 166, les quals seguirem. És un descens ràpid on en algun moment el sender no està en molt bon estat i cal vigilar una mica. Un cop a la pista forestal a uns 500 metre trobem l’ermita de Sant Pere Sacama.

Sant Pere Sacama

Sant Pere Sacama

Desfarem aquest últims 500 metres de pista forestal i agafarem una senda que passa per baix de la Creu de Saba per dirigir-nos cap al Mas de Puigventós. Tranquils, tot està senyalitzat.

Mas Puigventos

Mas Puigventos

Abans de dirigir-nos cap a Olesa de Montserrat podem anar al Turó de la Gronya, com ja he dit abans, jo no disposava de temps. El descens cap a Olesa de Montserrat es pot fer pel Corriol del Pou, a la dreta del Mas Puigventós o bé es pot anar per la pista forestal que hi ha a l’esquerra de les runes. Tots dos van a parar al mateix lloc, pel corriol s’arriba una mica abans. Sigui com sigui, anirem direcció Olesa de Montserrat fins a arribar, de nou, al Porxo de Santa Oliva.

Riu Llobregat i Muntanya de Montserrat

Més fotografies a Flickr

Wikiloc - Olesa de Montserrat

Wikiloc – Olesa de Montserrat

Enllaços:

Olesa de Montserrat: http://www.olesademontserrat.cat/
Baix Llobregat: http://turisme.elbaixllobregat.cat/
Porxo Santa Oliva: http://ca.wikipedia.org/wiki/Porxo_de_Santa_Oliva
PR-C 166: http://turisme.elbaixllobregat.cat/content/pr-c-166-volta-al-puig-vent%C3%B3s
Creu de Beca: http://ca.wikipedia.org/wiki/Creu_de_Beca
Sant Salvador de les Espases: http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Salvador_de_les_Espases
100 Cims de la FEEC: https://www.feec.cat/activitats/100-cims/
Montserrat: http://www.montserratvisita.com/
PR-C 167: http://turisme.elbaixllobregat.cat/content/pr-c-167-cam%C3%AD-de-sant-salvador-de-les-espases
Puig Cendrós: http://ca.wikipedia.org/wiki/Puig_Cendr%C3%B3s
Creu de Saba: http://ca.wikipedia.org/wiki/Creu_de_Saba
Puigventós: http://ca.wikipedia.org/wiki/Puigvent%C3%B3s_%28Olesa_de_Montserrat%29
Sant Pere Sacama: http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Pere_Sacama
Mas Puigventós: http://ca.wikipedia.org/wiki/Masia_de_Puigvent%C3%B3s
Turó de la Gronya: http://ca.wikipedia.org/wiki/Tur%C3%B3_de_la_Gronya

Aquesta entrada ha esta publicada en 100 Cims, Baix Llobregat, Catalunya, Senderisme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s