Ruta fotogràfica pel Bages

Aquesta ruta pel Bages té uns 11 quilòmetres amb uns 370 m. de desnivell acumulat. Jo la vaig fer amb unes 4 hores, tenint en conte que vaig fer alguna parada llarga per a fer fotografies, i un desnivell acumulat d’uns 280 m. Wikiloc.com/Ruta_fotografica_Bages

L’excursió està plantejada com una ruta fotogràfica i compleix les expectatives amb el riu d’Or, els Tres Salts o les diferents tines i edificacions que anem trobant pel camí, però anem a pams. El cotxe es pot deixar a l’aparcament que hi ha al complex de Món Sant Benet, a la població de Sant Fruitós de Bages. Travessarem tot el complex per anar cap al Monestir de Sant Benet de Bages.

Monestir de Sant Benet de Bages

Monestir de Sant Benet de Bages

A partir d’aquí el que cal fer és seguir el Camí de Sant Jaume en direcció a Montserrat, camí que, per aquest sector, transcorre a la vora del riu Llobregat. Nosaltres el seguirem fins a arribar a la Passera dels Tres Salts on creuarem el riu per anar en direcció a la Casa de les Tines, on es poden veure 7 impressionants tines adossades a la casa principal. Ni que dir que la zona és de propietat privada, per tant sigueu molt respectuosos amb la gent i amb les seves pertinences.

Casa de les Tines

Casa de les Tines

Cal desfer una part del camí fins a trobar de nou la pista forestal i cercar els tres salts, on podreu contemplar les curioses formes de les pedres que l’aigua a anat esmolant any rere any. A molt poca distància i pujant una petita senda que es troba a l’esquerra, hi ha amagada la Tina del Llobregat.

Els Tres Salts

Els Tres Salts

Seguint de nou per la pista forestal, deixem el Llobregat i anem vora la Riera de Mura per anar a buscar les Tines de les Solanes. Una construcció en no massa bon estat que es troba just a l’altre costat de la riera. Atenció si aneu en dies de pluja o de tempestes fortes, tota aquesta zona en inundable i pot arribar a ser perillós.

Tines de les Solanes

Tines de les Solanes

Continuarem la nostra ruta per la pista forestal, seguint les marques vermella i blanca del GR 4 pel camí de les Generes. D’aquesta manera retornarem a la vora del riu Llobregat, però abans podrem contemplar la Tina del Camí de les Generes. Travessarem el riu Llobregat pel pont i tornarem a l’aparcament del Monestir de Sant Benet de Bages.

Montserrat

Montserrat

Com ja he dit, aquesta excursió està plantejada com una ruta fotogràfica, però també pot ser molt bona per fer en família, potser la distància és un pèl llarga per a segons quins nens i el camí de les Generes és una mica costerut, però si ja són una mica grandets o estan acostumats a caminar no hi haurà gaires problemes, i a demes gairabé tota la ruta transcorre per pista forestal.

Riu d'Or

Més fotografies a Flickr

Wikiloc - ruta Ruta Fotogràfica pel Bages

Enllaços:

Bages: http://www.bagesturisme.net/
Món Sant Benet: http://monstbenet.com/ca
Sant Fruitos de Bages: http://www.santfruitos.cat/
Monestir de Sant Benet de Bages: http://www.monestirs.cat/monst/bages/ba28bene.htm
Cami de Sant Jaume: http://www.camidesantjaume.cat/
Montserrat: http://www.montserratvisita.com/
Riu Llobregat: http://ca.wikipedia.org/wiki/Llobregat
Casa de les Tines: http://www.festacatalunya.cat/articles-mostra-1827-cat-casa_de_les_tines_o_dels_tres_salts_al_riu_llobregat_.htm
Tina del Llobregat: http://www.festacatalunya.cat/articles-mostra-1832-cat-tina_del_llobregat_.htm
Tines de les Solanes: http://www.festacatalunya.cat/articles-mostra-1837-cat-tines_de_solanes_a_la_riera_de_mura_.htm
GR 4: http://www.senderosgr.es/SenderosDetalle.aspx?IdSendero=20&Tipo=1&IdAsociado=20

Aquesta entrada ha esta publicada en Bages, Catalunya, Senderisme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s